Fekete László Általános Iskola
Szenna
Fekete László Általános Iskola
Szenna
 Navigáció

 Eseménynaptár
<< 2021 >> << Március >>
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    


hatartalanul

molplakat

Az idei tanévben is folytatódik a MOL Alapítvány által támogatott művészetterápiás program az iskolánkban.


Nagydobronyi Karácsony


Kattints a képre a galériában való megjelenítéshez!

TÁJÉKOZTATÓ

NAGYDOBRONYI KARÁCSONY

Mert JÓNAK LENNI JÓ!


Tavaly a Határtalanul pályázatnak köszönhetően felejthetetlen 5 napot töltettek Kárpátalja magyar vonatkozásainak megismerésével iskolánk tanulói. Szállásunk a nagydobronyi Irgalmas Samaritánius Református Gyermekotthonban volt, ahol közel 60 árva leány él (ép és sérültek is). Az estéket együtt töltöttük velük. Együtt játszottak és beszélgettek a gyerekek. Tanulóink ízelítőt adtak zene - és tánctudásukból és táncház keretében őket is megtáncoltatták. Betekintést nyertek mindennapjaikba, életükbe.

Így aztán karácsony közeledtével nem volt kérdés, hogy jó lenne személyre szóló ajándékkal meglepni őket. Ehhez az egész iskola összefogott. Akik tavaly jártak ott, azok egyénileg készítettek egy cipős dobozba ajándékot, a többi lánynak pedig az iskola osztályai és dolgozói. Jó volt látni, ahogy megmozgatta a gyerekeket az adni vágyás öröme. Lelkesen hozták össze a dobozok tartalmát. Amikor becsomagolták és a név is rákerült, ragyogtak a gyerekek szemei a boldogságtól, mondták a kollégák.

Nyíregyházáig az igazgatónő Bendi Tiborné és Szierer Jánosné, valamint a szennai polgármester szállították a csomagokat, onnan pedig a gyermekotthon dolgozói és lakói vitték Nagydobronyba.

Boldog karácsonyt!

Erzsi

  2021©  Fekete László Általános Iskola és Óvoda - 7477 Szenna, Árpád u. 1.