Fekete László Általános Iskola
Szenna
Fekete László Általános Iskola
Szenna
 Navigáció

 Eseménynaptár
<< 2020 >> << Április >>
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   


molplakat

Az idei tanévben is folytatódik a MOL Alapítvány által támogatott művészetterápiás program az iskolánkban.


Határtalanul pályázat - Erdélyi kirándulás


Kattints a képre a nagyméretben való megjelenítéshez!

TÁJÉKOZTATÓ

HATÁRTALANUL – ERDÉLYI KIRÁNDULÁS


A Szennai Fekete László Általános Iskola kaposfői és szennai tagintézményeinek 32 hetedikes tanulója tölthetett el a közelmúltban 5 csodálatos napot Erdélyben. A Határtalanul pályázat keretében barangolták be Székelyföld egy részét „Petőfi nyomán”.

A tanulmányi kiránduláson megismerhették irodalmunk fontos alakjainak szülőföldjét és életének fontos állomásait (Ady Endre emléke Csucsán, Petőfi Sándor emlékhely Fehéregyházán, Tamási Áron Farkaslakán, Orbán Balázs sírja, Kányádi Sándor…). A túrázások alatt a történelmi- és irodalmi- mellett természetföldrajzi tudással is bővült ismeretük (tordai sóbánya, Békás-szoros, Gyilkos-tó, Madarasi Hargita, korondi Aragonit Múzeum, Segesváron a vár).

A tanulók ízelítőt kaptak a székely vendégszeretetből, amikor vendégül látták őket az erdélyi diákok Felsőboldogfalván. A fiatalok bemutatták egymásnak az otthonukat, szokásaikat és hagyományos népviseletüket. Még egy baráti foci- és kézilabda meccs is kialakult.

A kiránduló csoport részt vehetett Székelyudvarhely mindennapi életében az esti sétákon, valamint a városnapi sportprogramokon is szívesen látták őket. A diákok élményekben gazdagon, feltöltődve tértek vissza kis hazánkba!

  2020©  Fekete László Általános Iskola és Óvoda - 7477 Szenna, Árpád u. 1.